Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O rachetă Starship a companiei SpaceX a explodat după aterizare. Ce spune miliardarul Elon Musk

Elon Musk

Unul dintre prototipurile Starship ale companiei SpaceX a miliardarului Elon Musk a reușit să aterizeze la sfârșitul unui zbor de testare la mare altitudine, dar a explodat după ce a atins pământul, anunță BBC, citat de Mediafax.

Numărul de serie 10 (SN10) a aterizat în Boca Chica, Texas, spre deosebire de predecesorii săi SN8 și SN9, care s-au prăbușit.

Dar după aterizare un incendiu a izbucnit la baza sa și, opt minute mai târziu, SN10 s-a a explodat pe platforma de aterizare.

Cu toate acestea, SpaceX va fi extrem de încurajat de test și de faptul că prototipul și-a executat cu succes manevrele în zbor și a reușit o aterizare rezonabilă. Aceste repere vor da companiei încredere pe măsură ce înaintează cu conceptul.

BUBUIE coaliția de guvernare: un greu al PNL îl mazilește pe vicepreședintele CJ-ului de la UDMR

SpaceX are în vedere ca Starship să înlocuiască rachetele Falcon existente.

Aceste vehicule desfășoară misiuni regulate - atât cu echipaj, cât și fără echipaj - pentru agenția spațială americană (NASA), armata americană și alte sarcini comerciale.

Însă CEO-ul Elon Musk spune că noua navă Starship de 50 m va face totul, mai mare și mai bun - transportând sateliți și pasageri, atât în ​​jurul Pământului, cât și spre Lună și Marte.

El a promis o excursie lunară în 2023 miliardarului japonez Yusaku Maezawa. Maezawa va călători într-o navă stelară cu alte opt persoane și a început să primească solicitări în această săptămână de la cei interesați să se alăture proiectului său „dearMoon”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.