Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O relicvă conţinând o bucată de pânză impregnată cu sângele lui Ioan Paul al II-lea, furată din Italia

www.realitatea.net
colesterol, vase, sânge

O relicvă ce conţinea o bucată de pânză impregnată cu sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea a fost furată dintr-un sanctuar cu vedere la Lacul Garda, din nordul Italiei, a indicat miercuri presa locală, citând preotul care slujea la faţa locului. "Este vorba de un act foarte grav comis de persoane iresponsabile care au privat Sanctuarul din Montecastello de unul dintre bunurile sale cele mai preţioase", s-a plâns părintele Giuseppe Mattanza duminică în faţa credincioşilor, potrivit ziarului Brescia Oggi, citat de AFP.

Hoţii au furat şi osemintele preotului polonez martir Jerzy Popieluszko, o figură-cheie a sindicatului Solidaritatea şi a opoziţiei poloneze, asasinat de poliţia politică comunistă în 1984. Relicva şi moaştele preotului beatificat au fost oferite Sanctuarului în 2014 de către un cardinal polonez, cu ocazia unui pelerinaj al membrilor parohiei sale.

Preotul a cerut spărgătorilor să-l contacteze anonim şi să returneze relicvele, care atrag mulţi credincioşi la acest sanctuar, amplasat pe o stâncă cu vedere la Lacul Garda. Hoţii, care au pătruns în incintă la sfârşitul zilei, amestecaţi printre turişti, au sustras şi potire, candelabre şi obiecte liturgice. În 2014, o altă bucată de pânză impregnată cu sângele pontifului polonez a fost furată dintr-o capelă izolată din Abruzzo (centrul Italiei), însă a fost găsită o săptămână mai târziu, abandonată într-un garaj, conform Agerpres. De asemenea, în iunie 2016, o bucată de pânză pătată cu sângele lui Ioan Paul al II-lea a fost sustrasă, de data aceasta din catedrala din Köln, Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.