Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O reţea de traficanţi de migranţi între Gibraltar şi Spania a fost destructurată

reuters
politie spania

O reţea acuzată că trecea migranţi marocani în Spania prin Gibraltar a fost destructurată, au anunţat duminică poliţia spaniolă şi poliţia din acest teritoriul britanic, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Trei persoane au fost arestate în Gibraltar în cadrul acestei operaţiuni lansate în noiembrie 2018 şi alte 44 în diferite provincii spaniole. Două dintre aceste persoane au fost plasate în arest preventiv în aşteptarea procesului. 

Conform poliţiei din Gibraltar, enclavă situată la extremitatea sudică a Spaniei, "peste 130 de cetăţeni marocani au trecut în Spania" cu ajutorul acestei reţele. 

Conform comunicatelor celor două forţe de poliţie, aceşti traficanţi primeau între 7.000 şi 8.000 de euro de la migranţi originari din diferite oraşe din Maroc, cărora le făceau vize turistice false pentru Marea Britanie.

Citește și: Preşedintele republicii separatiste Abhazia şi-a anunţat demisia după proteste ale opoziţiei

Odată ajunşi în Gibraltar, migranţii era ajutaţi de această reţea de traficanţi să traverseze frontiera dintre Gibraltar şi Spania în maşini 4X4 înmatriculate în acest teritoriu britanic, cu geamuri fumurii. 

Ajunşi în sudul Spaniei, migranţii plecau spre alte zone ale ţării sau spre alte state din Europa, plătind o nouă sumă, de 500-700 de euro. 

Conform celor două forţe de poliţie, reţeaua a făcut un milion de dolari din această activitate. Ea practica de asemenea contrabanda cu ţigări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.