Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O revoltă la un penitenciar din Filipine a dus la moartea a trei deținuți: Violenţele au început în urma unei dispute verbale

www.gettyimages.com
ecuador puscarie

Trei deţinuţi şi-au pierdut viaţa şi 14 au fost răniţi în timpul unei revolte produse într-un penitenciar din apropierea capitalei filipineze Manila, au anunţat luni oficialităţile locale, transmite dpa, citat de agerpres.

Revolta de la închisoarea Bilibid, situată în suburbia Muntinlupa, a izbucnit duminică şi a durat aproape o oră, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei penitenciarelor din Filipine, Gabriel Chaclag.

''Violenţele au început în urma unei dispute verbale în camere alăturate ... până când s-a auzit un foc de armă. Acest lucru a condus la un schimb de focuri de armă şi a izbucnit haosul'', a declarat Chaclag.

Acesta a precizat că şapte deţinuţi care au pornit violenţele au fost identificaţi şi plasaţi în izolare, în timp ce autorităţile analizează măsuri disciplinare adecvate.

Gardienii au confiscat mai multe pistoale improvizate şi diverse arme ascuţite găsite asupra deţinuţilor.

Noul penitenciar Bilibid are 18.000 de deţinuţi. Acesta dispune de camere TV cu circuit închis, însă numai în zonele strategice, iar gardienii nu monitorizează deţinuţii 24 de ore din 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.