Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O rusoaică a profanat mormintele părinților lui Putin: a fost reținută ulterior de poliție pentru acest gest

putin nervos

La Sankt Petersburg, o instanță a plasat-o în arest la domiciliu pe Irina Ţibaneva, în vârstă de 60 de ani, o locuitoare a orașului, sub acuzația de profanare a mormintelor din cauza unui bileţel lăsat pe mormântul părinților lui Vladimir Putin, relatează Serviciul rusesc al BBC, potrivit Rador.

Potrivit anchetatorilor, pe 6 octombrie, Irina Ţibaneva ”având intenția de a profană mormântul, pe criterii de ură politică şi ideologică, a comis acte imorale cinice, care contrazic normele acceptate de societate, lăsând un bilet cu un mesaj jignitor adresat președintelui Federației Ruse, profanând astfel locul de veci. ''Mediazona'' referindu-se la dosarul în cauză, indică faptul că în bileţelul respectiv scria: ''Părinți de maniac, luați-l la voi, el lasă în urma sa şi produce numai durere și necazuri, toată lumea se roagă pentru moartea lui, moartea lui Putin. Aţi crescut un maniac, un ciudat și un criminal”.”Țibaneva a recunoscut că a lăsat acest bilet după ce a urmărit știrile, și-a dat seama că totul este foarte înfricoșător, totul este foarte trist şi sunt mulți morți'', referindu-se în mod evident la războiul din Ucraina.

Potrivit instanţei, Irina Ţibaneva se poate confrunta cu muncă obligatorie și forțată, arest până la șase luni sau închisoare până la cinci ani. Pedeapsa maximă conform acestui articol din legislația rusă este de cinci ani de închisoare. Femeia a fost reținută iniţial pentru 72 de ore, iar apărarea urmează să examineze probele invocate de ofițerii ruși, potrivit ediției ruse a BBC. Fiul ei spune că nu cunoaște prea multe despre bilet, însă mama i-a spus că a scris acolo ceva despre moarte. Femeia a mers la cimitir joia trecută, iar un polițist a venit la ea acasă în dimineața zilei de luni, 10 octombrie. ''A refuzat să deschidă multă vreme, dar au amenințat-o că vor sparge uşa'', a precizat fiul ei.

Mormintele părinților lui Putin, Vladimir Spiridonovici și Maria Ivanovna Putina, se află la Cimitirul Serafimovsk din Sankt Petersburg. Cei doi au decedat în 1998 și 1999. La sfârșitul lunii septembrie, presa rusă scria că persoane necunoscute au lăsat pe mormintele lor bilețele în care scriau că fiul lor, Putin, se comportă urât, că a chiulit de la orele de istorie și că amenință că va arunca întregul mapamond în aer, cerându-le părinţă să ia măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.