Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O săptămână de COȘMAR pentru Valeriu Zgonea - Care sunt supărările fostului șef CDEP la finalul procesului de corupție

judecator justitie

Fostul șef al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a vorbit în ultimul cuvânt în fața instanței și i-a spus judecătorului că ultimi trei ani în care a fost judecat pentru pretinsa faptă de trafic de influență au fost unii grei, plini de presiune mediatică și că el este nevinovat.

„Vin în fața dumneavoastră astăzi și spun cu emoție în glas că e pentru prima oară în viața mea de politician dar și de om când apar în fața instanței. Susțin tot ce au spus avocații mei. Faptele din cele patru volume, dintre care trei și jumtate sunt cu interceptări făcute de SRI, nu au niciun fundament real”, a început Zgonea.

Citește și: TENSIUNE MAXIMĂ! Fostul şef al CDEP Valeriu Zgonea află luni ce pedeapsă va cere DNA în dosarul său de corupţie

El i-a spus magistratului Tudorel Zgondea că „martorul a fost șantajat și amenințat de o echipă de procurori ce s-a dovedit ca asa făceau ei acolo”.

„Cei trei procurori se află cum ca și mine în fața justiției pentru fapte similare cu cele pe care eu le imput lor în acest dosar. În cazul lor s-a respins controlul lor judiciar”, a mai spus fostul șef al CDEP.

El a povestit în detaliu relația sa de prietenie cu Dumitru Dobrică, cel care l-a denunțat la DNA Ploiești dar și călătoriile făcute alături de acesta.

Zgonea i-a spus judecătorului că în ambele excursii biletele ar fi fost cumpărate de el și doar când a fost cazul Dobrică i-a returnat sume de bani.

Citește și: DNA se agață de discuții interceptate în care se discuta despre Marcel Ciolacu și Liviu Dragnea când cere condamnarea lui Valeriu Zgonea

„În vara lui 2010, contrar susținerilor lui Dobrica, el și cu mine și familiile am fost într-o călătorie în Franța. Eu am făcut două rezervări. Revelionul în Marbella și celebrele excursii la Andre Rieu și Jon Bon Jovi.

El îmi trimitea banii pentru partea sa. Așa se face între prieteni. Dacă eu rezervam o casă de 2000 de euro în Franța și el nu îmi dădea banii asta însemnă ca i-am dat eu mita?”, a explicat Zgonea în ultimul cuvânt.

La final Zgonea a spus în fața instanței că acest dosar „reprezintă un abuz”, că este nevinovat și că trebuie achitat în ciuda acuzațiilor DNA Ploiești.

Citește și: Apărarea lui Zgonea cere anularea tuturor interceptărilor și înregistrărilor ambientale - Invocă probleme și cu denunțul din dosar

Tribunalul București a ascultat luni pledoariile dinale din acesr dosar și la final a stabilit ca prima decizie în acest caz să fie dată în 27 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.