DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O schimbare majoră în Educaţie, anulată de instanţă. Nepăsare la minister

sorin campeanu

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri să anuleze ordinul ministrului Educaţiei privind obţinerea certificatului de conducător de doctorat. Ordinul elimina conflictul de interese, dar şi obligaţia că teza de abilitare să fie susţinută în engleză.

Asociaţia de cercetători Ad Astra a câştigat în prima instanţa procesul intentat Ministerului Educaţiei, în ceea ce priveşte ordinul ce reglementează obţinerea atestatului de abilitare. Asociaţia i-a cerut public, în prima faza, Ministerului Educaţiei să revoce Ordinul prin care a relaxat condiţiile pe care un profesor trebuie să le îndeplinească pentru a putea coordona studenţi la doctorat, iar pe 30 martie a depus plângere prealabilă la Minister, în care a explicat ce prevederi legale încalcă ordinul.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei care a şi semnat acest ordin, a declarat pentru HotNews.ro că, "în mod clar, Ministerul Educaţiei va face recurs la această hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti". Ministrul a anunţat că sunt "103 persoane care au obţinut deja atestatul de abilitare în baza acestui ordin şi sigur sunt şi alte dosare de abilitare în curs. Îmi exprim încrederea că, la recurs, se va demonstra că ordinul 3.121/27.01.2015 este emis în condiţii de deplină legalitate, iar până atunci nu se va întâmplă nimic cu cei care au obţinut atestatul, pentru că recursul are consecinţe suspensive faţă de aplicarea hotărârii Curţii de Apel".

"Consider că instanţa, Curtea de Apel, s-a pronunţat în acest fel din cauza neprezentării Ministerului Educaţiei în proces. Nu s-a prezentat în proces", a explicat Sorin Cîmpeanu.

"Şefa serviciului contencios din Direcţia juridic a Ministerului Educaţiei nu a considerat că este un caz suficient de important pentru a se prezenţa în instanţa şi nici măcar pentru a informa superiorii despre existenţa acestui proces, în 5 octombrie 2015 [dată la care a fost citat Ministerul Educaţiei în proces - n.red.]. Prin urmare, Ministerul Educaţiei nu s-a prezentat şi este oarecum de înţeles decizia Curţii de Apel. La recurs, cu siguranţă Ministerul Educaţiei se va prezenţa şi va aduce propriile argumente care au dus la emiterea acestui ordin privind abilitarea", a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educaţiei.

Întrebat care sunt măsurile pe care le va lua, Cîmpeanu a răspuns: "Faptul că a decis singură că nu e important e foarte grav. Dar nu poate fi de înţeles că nu a informat asupra existenţei acestui termen. Vom analiza".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.