Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O școală din Galați a fost dotată cu panouri fotovoltaice: Investiția a fost realizată cu fonduri europene

fonduri europene

O școală din orașul Galați a fost dotată cu panouri fotovoltaice cu ajutorul cărora unitatea produce curent electric și apă caldă pentru propriul consum. În total, clădirea are 72 de panouri care asigură o treime din consumul de energie electrică al școlii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Investiția cu fonduri europene, în valoare de peste 600.000 de euro, derulată de Primăria Galați, a urmărit, în principal, anveloparea clădirii, refacerea instalaţiei termice, înlocuirea tâmplăriei PVC și a conductelor de apă potabilă, reabilitarea planșeului și instalarea panourilor fotovoltaice. Instalațiile care produc energie electrică sunt montate la toate lucrările realizate cu fonduri europene, iar pe viitor școlile vor fi dotate și cu pompe de căldură, anunță Primăria Galați.

Citește și: Se bat cap in cap! A refuzat propunerea .

„Încercăm să atragem din ce în ce mai multe fonduri europene pentru unitățile școlare, este nevoie de așa ceva. Vrem ca toate să arate ca școala în care am fost astăzi (marți – n.r.). Clădirea arată bine, a fost dotată și cu panouri fotovoltaice, în pas cu vremurile în care trăim. Avem cinci proiecte în evaluare pentru alte unități școlare, acelea vor avea pompe de căldură”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

În clădirea școlii funcționează și o grădiniță, astfel încât de dotările inaugurate marți vor profita în jur de 500 de profesori, elevi și preșcolari. În timpul lucrărilor, a fost reabilitată și rampa pentru persoanele cu dizabilități, îndeplinindu-se astfel una dintre condițiile pentru obținerea autorizației de funcționare.

„Este o obligație, fără rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități școala nu poate fi autorizată. Unitățile din Galați au așa ceva, dacă au solicitat fonduri pentru reparații la rampe cu siguranță au primit”, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IȘJ Galați, Oana Enache.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

În total, Primăria Galați are proiecte cu fonduri europene de peste 20 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea sau extinderea unităților de învățământ din oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.