Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O scriitoare din comunitatea indigenă a câştigat premiul 'Miles Franklin', cea mai prestigioasă distincție literară din Australia

scriitor

Scriitoarea Tara June Winch, membră a comunităţii aborigene, a câştigat premiul literar ''Miles Franklin'' pentru anul 2020, cea mai prestigioasă şi substanţială distincţie literară din Australia, informează DPA.

Winch, o autoare de 36 de ani care aparţine comunităţii aborigene Wiradjuri, a câştigat premiul pentru romanul ''The Yield'', care spune trei poveşti din istoria indigenilor, violenţa colonială, suferinţa intrageneraţională şi distrugerea mediului natural. Volumul a fost publicat de Penguin Random House, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Câți bani câștigă Ludovic Orban: Ultima declarație de avere a premierului, după ce ajunsese să trăiască cu 3.000 de lei pe lună, alături de soție și copil

Câştigătorul premiului a fost anunţat joi în cadrul unei ceremonii transmise pe platforma YouTube. Pentru prima dată în istoria de 63 de ani a premiului, distincţia a fost decernată online din cauza pandemiei de COVID-19.

Winch, care locuieşte în oraşul francez Nantes, a fost recompensată cu 60.000 de dolari australieni (42.000 de dolari americani).

Membrii juriului i-au apreciat cartea ca fiind ''obsedantă şi desăvârşită''.

Winch este al patrulea scriitor aparţinând comunităţii indigene laureat cu această distincţie, decernată anual din 1957, pentru un roman ''de cea mai înaltă calitate literară'', care prezintă ''viaţa australiană în toate aspectele sale''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.