Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O scrisoare amicală semnată de Charles Dickens urmează să fie scoasă la licitaţie pe 15 decembrie de casa Christie's la Londra

biography.com
charles dickens

O scrisoare amicală semnată de Charles Dickens, compusă în timp ce autorul se afla într-un turneu prin Marea Britanie lecturând din povestirea sa ''A Christmas Carol'', urmează să fie scoasă la licitaţie pe 15 decembrie de casa Christie's la Londra, informează miercuri Reuters, citat de agerpres.

În scrisoarea manuscrisă de patru pagini datată 6 decembrie 1858 şi adresată unui prieten, arhitectul şi parlamentarul Joseph Paxton, Dickens descrie o cină ţinută în onoarea lui, la care Paxton a fost sfătuit să nu participe din motive politice.

''Este cu adevărat o scrisoare splendidă întrucât îi aduce împreună pe Charles Dickens şi un alt mare bărbat victorian al epocii, Sir Joseph Paxton'', a spus Thomas Venning, directorul departamentului de carte din cadrul Christie's Londra.

''Scrie într-un limbaj mai colorat pentru a-şi exprima frustrarea întrucât lucrurile nu se desfăşuraseră conform planului şi îi face un portret excentric unui antreprenor local care se pare că fusese vinovat pentru încurcătura provocată, un bărbat pe nume Whitten'', a mai spus specialistul casei de licitaţii.

Dickens scrie că luase în considerare să menţioneze absenţa lui Paxton în discursul său. ''După ce l-am analizat cu atenţie pe Whitten, maestrul gafelor, am ajuns la concluzia că ar fi mai bine să nu fac asta întrucât am observat că ar face orice pentru a se simţi inconfortabil, chiar şi să găsească o gaură suficient de mare în care să-şi vâre piciorul''.

Scrisoarea ar putea fi adjudecată pentru o sumă cuprinsă între 4.000 şi 6.000 de lire sterline (5.300-8.000 de dolari) în cadrul licitaţiei de cărţi valoroase şi manuscrise programată pentru 15 decembrie.

Venning a mai precizat că şi alte scrisori semnate de Dickens vor fi puse în vânzare pentru sume mai mici, dar ''pe aceasta am estimat-o la o valoare mai mare întrucât este deosebit de interesantă''.

''Oferă o atmosferă în ton cu Crăciunul, oferă informaţii despre Dickens aşa cum era ca persoană publică şi ne lasă să întrezărim acea pricepere pentru scris pe care o aştepţi într-adevăr de la Dickens - culoarea şi bucuria specifice unui incident local bizar''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.