Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O sculptură care îi reprezintă pe liderii europeni, realizată din deşeuri a fost instalată la Cornwall

bbc.com
Mount Recyclemore

O sculptură care îi reprezintă pe liderii europeni, similară celei de pe Mount Rushmore dar realizată din deşeuri electronice, a fost instalată la Cornwall (sud-vestul Angliei) unde se va desfăşura la 11 iunie Summitul G7, relatează miercuri EFE.

Grupul statuar a fost denumit "Mount Recyclemore" iar obiectivul său este de a scoate în evidenţă impactul asupra mediului înconjurător al deşeurilor electronice, scrie Agerpres.ro.

Sculptorul Joe Rush, citat de BBC, a declarat că intenţia sa a fost de a arăta că aparatura electronică trebuie fabricată din materiale mai uşor reciclabile.

"Trebuie să fie uşor de reparat sau să fie fabricate în aşa fel încât să dureze mai mult, pentru că astfel de aparate ajung la groapa de gunoi", a avertizat Rush.

Sculptura instalată în Cornwall îi reprezintă pe cei şapte lideri ai ţărilor care fac parte din G 7, economiile occidentale cele mai dezvoltate: premierul britanic, Boris Johnson; premierul japonez Yoshihide Suga, preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi, prim-ministrul canadian Justin Trudeau, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele SUA, Joe Biden.

Autorul a precizat că a dorit să-şi plaseze creaţia la Cornwall, un loc care vineri va fi foarte vizibil, pentru a avea un impact asupra conştiinţei acestor lideri politici.

"Vom avea acest grup care îi va privi şi măcar dacă mesajul va ajunge la conştiinţele lor, pentru a-şi dea seama că suntem toţi împreună în această problemă a deşeurilor electronice", a explicat sculptorul citat de BBC.

Joe Rush a precizat că "mesajul cheie" este "vorbiţi unii cu alţii" şi "găsiţi împreună soluţii la acest dezastru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.