Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O scurgere de apă a provocat deconectarea de la internet a aparatului guvernamental din Cipru

Internet or Business
smart city oras internet

Aparatul guvernamental din Cipru a fost deconectat de la internet marţi în urma unei scurgeri de apă în încăperea care adăposteşte serverele administraţiei centrale, ceea ce a dus la închiderea de urgenţă a sistemului, informează Reuters.

Scurgerea, descoperită luni după-amiază în subsolul Ministerului de Finanţe, a blocat de asemenea reţeaua de telefonie de stat, care a fost restabilită cu ajutorul unui back up marţi dimineaţă, au spus autorităţile, informează Agerpres.

''Din motive de securitate, serverele au fost oprite pentru a limita şi a restabili orice pagubă'', a precizat într-un mesaj pe Twitter Ministerul de Finanţe din Cipru.

O serie de departamente guvernamentale - de la fisc la vămi sau departamentul pentru asistenţă socială - au fost offline, au mai spus autorităţile. Vizitatorii care au fost prezenţi marţi în birourile administraţiei centrale au fost anunţaţi că funcţionarea serviciilor este limitată.

Serverele guvernamentale se aflau într-un subsol al Ministerului de Finanţe, iar la nivelul următor se afla un rezervor cu apă care s-a revărsat.

Ministrul adjunct al Cercetării, inovaţiei şi strategiei digitale, instituţie care a fost de asemenea deconectată de la internet, a anunţat într-un mesaj pe Facebook că a lansat o anchetă în ceea ce priveşte incidentul. Autorităţile deciseseră să mute serverele într-un alt loc în noiembrie 2022, a mai precizat acesta.

Autorităţile din Cipru s-au confruntat cu mai multe probleme digitale de la începutul anului. Luna trecută, departamentul de cadastru al insulei a fost ţinta unui atac al hackerilor, iar în urmă cu câteva zile a fost de asemenea vizat sediul Open University.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.