Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O secţie COVID-19 deschisă la SCJU Arad a fost ocupată în doar 24 de ore

independent.co.uk
pacient in coma spital

O secţie cu 28 de paturi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, transformată miercuri în secţie COVID-19, a fost ocupată în doar 24 de ore, astfel că unitatea medicală a fost nevoită ca începând de joi să aloce alte 25 de paturi pentru pacienţi, potrivit agerpres.ro.

"Avem 191 de pacienţi internaţi pe secţiile COVID-19 din spital. Azi dimineaţă aveam 11 pacienţi în Unitatea Primire Urgenţe care aşteptau un pat, fapt pentru care am mai suplimentat numărul de paturi cu 25, pe Secţia Clinică Chirurgie Generală II", a declarat managerul SCJU Arad, Florina Ionescu.

Dintre cei 191 de pacienţi, 27 sunt internaţi pe secţiile de terapie intensivă şi 16 în Compartimentul de Boli Infecţioase Copii.

"Pacienţii cu afecţiuni chirurgicale şi urologice care erau internaţi pe Chirurgie II sunt transferaţi pe Secţia Chirurgie Generală I, la fel cum s-a procedat şi în valurile anterioare ale pandemiei. De asemenea, pacienţii pozitivi care necesită intervenţii chirurgicale vor putea fi operaţi în Blocul Operator II", a explicat directorul medical al unităţii, Lenuţa Timiş.

Marţi, conducerea SCJU Arad anunţa că aproape toate paturile pentru pacienţii COVID-19 sunt ocupate, astfel că s-a luat decizia ca Secţia Urologie, cu 28 de paturi, să fie transformată în secţie COVID-19.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Arad a raportat, joi, o incidenţă de 3,49 la mie a infectărilor cu SARS-CoV-2, la nivelul judeţului, în timp ce în urmă cu exact o săptămână era de 1,94 la mie.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 276 de infectări cu SARS-CoV-2, iar de la începutul pandemiei şi până acum au fost confirmate 26.781 de infectări. Dintre cei care au făcut boala COVID-19, 1.034 au decedat, cinci decese fiind înregistrate doar în ultimele 24 de ore. În prezent sunt active 1.920 de cazuri în judeţul Arad, iar 240 de persoane sunt internate în spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.