Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O sibiancă și-a dat în judecată fostul iubit, din cauza pozelor de pe Facebook. Ce a decis instanța

Freepik.com
Facebook

O tânără din Sibiu a invocat dreptul la propria imagine în fața instanței, căreia i-a cerut să-i oblige fostul iubit să șteargă o parte din pozele de pe Facebook. Mai precis, acele fotografii făcute în perioada în care cei doi erau într-o relație, scrie Turnul Sfatului.

Alina și Ioan (pseudonime alese pentru a proteja identitatea celor doi) au format un cuplu în urmă cu mai bine de cinci ani: ea, mult mai tânără decât el. El – un cunoscut interpret de muzică populară din Sibiu. Relația a fost mai mult o idilă de o vară, cuplul Alina și Ioan destrămându-se către finalul anului.

Alina a intrat într-o nouă relație și astfel a aflat de faptul că interpretul de muzică populară încă mai păstra pe contul său de Facebook poze de când cei doi formau un cuplu.

Tânăra s-a arătat deranjată de publicarea acestor fotografii, de faptul că în unele apare în costum de baie și a care cerut a fi șterse pentru ca alții să nu considere că cei doi ar mai fi amorezi. Ceea ce i-ar aduce un prejudiciu de imagine.

Tânăra îl acuză pe fostul iubit de rea-credință, deoarece acesta – deși ”notificat” – a refuzat ”sfidător” să șteargă fotografiile cu cei doi, realizate în concediu prin alte țări, la cumpărături sau la diferite petreceri.

Fostul iubit adus în fața instanței a arătat că povestea este simplă, din punctul lui de vedere: fotografiile au fost realizate în 2015 și postate pe Facebook atunci când au fost realizate, fapt de care avea cunoștință și ”Alina”. Aceasta și-a șters între timp contul de Facebook, de aceea acum nu mai apar comentariile făcute de ea la acele fotografii.

Procesul început în toamna anului trecut s-a încheiat în primăvara acestui an. Judecătorul de la Sibiu a dat dreptate fostului iubit, care a arătat că fotografiile nu sunt de natură să afecteze în vreun fel imaginea ”Alinei”. Mai mult, din punct de vedere juridic, eventualul prejudiciu creat în 2015 s-a prescris în termenul general de trei ani.

”Fotografiile expuse sunt realizate în locuri publice și având în vedere că în cele mai multe dintre ele apar și alte persoane în afara părților, precum și faptul că se poate observa data postării acestora, în cursul anului 2015, nu se poate reține că existența acestora ar crea aparența unei relații actuale între părți, contrar susținerilor reclamantei. Mai mult decât atât, instanța nu poate reține că prin afișarea acestor fotografii s-ar crea un prejudiciu de imagine reclamantei, astfel cum aceasta a susținut, având în vedere faptul că la momentul postării lor reclamanta a fost de acord cu acestea, iar fotografiile nu prezintă părțile în ipostaze care ar putea constitui un mijloc de denigrare la adresa reclamantei sau a altor persoane, înfățișând părțile în ipostaze obișnuite ce reflectă aspecte ale vieții de zi cu zi, cum ar fi: la diferite evenimente, în vacanță la mare, la cumpărături etc”, arată magistratul sibian în motivarea hotărârii dată în primăvara acestui an.

Instanța a obligat-o pe ”Alina” și la plata cheltuielilor de judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.