Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O societate comercială din Constanța, amendată cu 50.000 de lei pentru discriminarea unor angajaţi

gandul.info
cncd

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat, în ședința de miercuri, cu amendă în cuantum de 50.000 de lei o societate comercială din portul Constanța pentru discriminarea angajaților săi care nu sunt membri ai unui anumit sindicat.

"Acordarea de măriri salariale și a unor drepturi (tichete valorice, prime de Crăciun, etc) doar pentru membrii unui sindicat, nu tuturor angajaților reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1, coroborat cu art. 2 lit. a, c, f din OG 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare. În mod similar, desfacerea contractelor de muncă, respectiv schimbarea din funcțiile de conducere a angajaților, pe criteriul apartenenței sindicale, reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 2 lit. a, c, f din OG 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat al CNCD, transmis miercuri Agerpres.

"Reclamantul este sindicatul ai cărui membri au fost discriminați. Este o discriminare pe criteriul apartenenței sindicale, care afectează raporturile de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost de aceeași părere în punctul de vedere pe care l-a avut în dosarul cauzei", a afirmat, miercuri, pentru AGERPRES, președintele CNCD, Asztalos Csaba. Societatea reclamată trebuie să publice în mass-media un rezumat al hotărârii CNCD. Hotărârea motivată va fi comunicată părților, în termen legal, și este supusă căii de atac la instanța de contencios-administrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.