Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O specie rară de orhidee, care nu a mai fost văzută de 120 de ani, a fost redescoperită în SUA

Marco Monteros
orhidee

Botaniştii din cadrul serviciului confirmă că o populaţie de mici orhidee terestre au fost găsite într-o zonă protejată a Parcului Wainuski Valley din judeţul Chitenden. Pentru a proteja plantele pe cale de dispariție, angajații nu vor dezvălui locația exactă a acestora, conform alephnews.ro.

„Descoperirea unei populații viabile a unei specii pe cale de dispariție care nu a fost raportată în statul nostru de mai bine de un secol este uluitoare”, a spus botanistul Bob Pop.

Acest tip de orhidee este rar în lume. În trecut, planta a fost găsită în statele din est și Ontario. In general, speciile de orhidee din Maine și New Hampshire se dezvoltă în locuri parțial luminate de soare, inclusiv marginile pădurilor și poieni. Căutările anterioare ale acestei specii în Vermont au fost fără succes.

Pentru prima dată, doi oameni de știință locali au raportat specia rară în vara trecută. În această primăvară, aceștia s-au întors la fața locului cu reprezentanți ai Oficiului pentru Pescuit și Faună Sălbatică și au confirmat existența unei orhidee care înflorea la acea vreme.

Următorul pas pe care îl va face serviciul este să lucreze cu Wainus Valley Valley pentru a căuta planta în zona protejată din apropiere și pentru a monitoriza specia de orhidee cu scopul de a se asigura că are cele mai bune șanse de a prospera în Vermont.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.