Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ştampilă de vot a dispărut dintr-o secție din Scorniceşti

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

O ştampilă de vot a dispărut, duminică, dintr-o secţie din oraşul Scorniceşti, poliţiştii întocmind dosar penal pentru furt, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

"Preşedintele unei secţii de votare din oraşul Scorniceşti a sesizat lipsa unei ştampile de vot. Echipa operativă a efectuat verificări şi a întocmit dosar penal pentru furt. Continuă cercetările pentru stabilirea situaţiei de fapt", a spus Alexandra Dicu,  potrivit agerpres.ro.

Citește și: Video Nicușor Dan, împins în corzi: Să știți că nu toți bărbații fac femeile panarame

Un alt incident electoral a avut loc duminică după-amiază în comuna Brebeni, unde un bărbat care a intrat în cabină alături de concubina sa pentru că aceasta nu ştia să citească, apoi a fotografiat buletinele şi a introdus în urnă doar trei dintre ele.

"Din verificările efectuate a reieşit faptul că două persoane, care au o relaţie de concubinaj, la intrarea în secţia de votare, au primit câte 4 buletine de vot şi au intrat în cabine alăturate pentru a-şi exercita dreptul la vot. Întrucât femeia nu ar fi ştiut să citească, a solicitat sprijinul concubinului pentru a ştampila buletinele în locurile indicate de către aceasta. Bărbatul a ştampilat cele 8 buletine repartizate celor doi, după care a introdus în urna de vot doar 3 dintre acestea. Fiind observat de membrii comisiei, bărbatului i-au fost reţinute cele 5 buletine care nu au fost introduse în urnă, în vederea anulării acestora. De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul a fotografiat buletinul de vot", a mai spus reprezentantul IPJ Olt.

Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.