Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O staţie meteorologică a fost înfiinţată pe Muntele Everest, la o altitudine de peste 8.800 de metri

www.wikipedia.org
Everest, Himalaya

O staţie automată de monitorizare meteorologică a fost înfiinţată miercuri de cercetători chinezi la o altitudine de peste 8.800 de metri, pe Muntele Everest, la graniţa dintre China şi Nepal, informează miercuri agenţia Xinhua.

Staţia a înlocuit-o pe cea situată la o altitudine de 8.430 de metri pe partea de sud a muntelui, înfiinţată de oameni de ştiinţă britanici şi americani în 2019, devenind staţia meteorologică situată la cea mai mare înălţime din lume, potrivit Institutului de Cercetare a Podişului Tibetan (ITP) din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.

Cu noua structură, opt staţii meteorologice de mare înălţime au fost înfiinţate în total pe Muntele Everest, una dintre misiunile principale ale unei noi expediţii ştiinţifice extinse condusă de China pe cel mai înalt vârf din lume, potrivit Agerpres.

Zhao Huabiao, cercetător în cadrul ITP, a declarat că datele meteorologice prelevate în urma monitorizării vor contribui la cercetarea ştiinţifică şi la activităţile de alpinism.

Noua expediţie ştiinţifică extinsă pe Muntele Everest face parte din cel de-al doilea studiu realizat de cercetători din China pe platoul Qinghai-Tibet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.