Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O statuetă budistă cumpărată de la un târg de vechituri cu 100 de dolari, vândută la licitație pentru 2,1 milioane de dolari

Statueta unei zeităţi budiste chineze, pe care o femeie a cumpărat-o în urmă cu 20 de ani de la un târg de vechituri cu 100 de dolari, a fost vândută miercuri la o licitaţie organizată de casa Sotheby's pentru suma de 2,1 milioane de dolari, relatează EFE, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Vânzarea statuetei, care s-a concretizat în şapte minute, a fost unul din momentele principale ale licitaţiei de artă chineză organizată săptămâna aceasta la New York şi care relevă, potrivit Sotheby's, "cererea de obiecte de artă cumpărate de colecţionarii americani vizionari".

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Este vorba despre o statuetă aurie din bronz care reprezintă zeitatea Cintamanicakra Avalokiteshvara - cunoscută şi ca Guan Yin sau Zeiţa milostivirii -, datând din epoca târzie a dinastiei Tang şi considerată una dintre cele mai populare personalităţi religioase din China.

Potrivit Sotheby's, proprietara a cumpărat statueta de la un târg de vechituri în urmă cu 20 de ani pentru un preţ cuprins între 75 şi 100 de dolari. Sotheby's a estimat valoarea piesei la între 60.000 şi 80.000 de dolari, însă până la urmă statueta a fost vândută cu 2,1 milioane de dolari, depăşind de 25 de ori estimările iniţiale.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

Numele noului proprietar nu a fost dezvăluit.

În cadrul licitaţiei de artă chineză, care s-a desfăşurat sub titlul "Asia Week", au fost vândute şi piese din porţelan sau jad unor colecţionari privaţi. Potrivit responsabilei Departamentului de artă chineză Sotheby's, Angela McAteer, un lot de obiecte din jad a fost achiziţionat de Art Institute din Chicago, printre care s-a aflat şi o piesă rară din jad alb din epoca imperială, vândută tot pentru suma de 2,1 milioane de dolari.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Licitaţia a generat încasări totale de 19,7 milioane de dolari, multe articole fiind comercializate la preţuri care au depăşit de zeci de ori estimările iniţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.