Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O statuie veche de 2000 de ani a fost găsită într-o cutie de margarină

antichitati

O statuetă romană, veche de 2.000 de ani, ce o înfăţişează pe zeiţa Minerva, a fost ţinută într-o cutie de margarină. Descoperirea a fost realizată cu ajutorul detectoarelor de metale.

Muzeul din Marea Britanie a prezentat, recent, 1.267 de descoperiri realizate în Anglia, Ţara Galilor şi nordul Irlandei. Conform The Guardian, printre artefacte sunt incluse obiecte din metal preistorice cât şi un ceas de buzunar din secolul XVII. Cea mai importantă descoperire este cea a statuetei zieţei cu ochii din argint.

Statuia a fost descoperită în apropierea unui sat din Oxfordshire, în urmă cu mai bine de 10 ani, dar până acum s-a crezut că este vorba despre o copie modernă a artefactului.

Proprietarul terenului a amplasat statuia într-o cutie de margarină şi cel mai probabil a uitat de existenţa sa. Anul acesta, Len Jackman, un şofer de camion pensionat, i-a cerut fermierului permisiunea de a căuta comori pe terenul său.

Statuia din aliaje de cupru şi plumb o înfăţişează pe Minerva, zeiţa romană a înţelepciunii, şi datează din primul sau al doilea secol, fiind cel mai probabil ataşată pe un altar. Capul său a fost detaşat de corp, dar găsirea doar a capului este remarcabilă, spun arheologii.

„Este un obiect atât de uimitor şi ar putea fi un artefact minunat pentru colecţia unui muzeu”, a declarat Michael Lewis. Printre celelalte obiecte prezentate de muzeu se numără un pandantiv din aur ce are o vechime de 3.500 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.