Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O suferință care durează de 26 de ani poate fi curmată. Drama unei tinere care cântărește numai 38 de kilograme

salveazaoinima.ro
Suditu Monica

O suferință care durează de 26 de ani poate fi curmată. Drama unei tinere care cântărește numai 38 de kilograme

Are 26 de ani și cântărește doar 38 de kilograme. O tulburare intestinală extrem de gravă o împiedică pe Monica să ia în greutate. Tânăra duce o viață marcată de suferință. Infecții digestive și respiratorii recurente, greutate sub limita normală, imunitate scăzută, alergii alimentare și respiratorii, sunt doar câteva dintre simptomele care au început să se manifeste încă din primele luni de viață.

Cu o imunitate șubredă, Monica nu a avut o copilărie obișnuită.

,,Din cauza problemelor cu greutatea și a incapacității de a face efort mergeam foarte rar în parc. Monica a fost mereu o fire retrasă, probabil și din cauza bolii. Timpul liber și-l petrecea mai mult în casă citind.” Ne-a mărturisit Carmen Suditu, mama tinerei greu încercate de soartă.

Viața Monicăi a fost marcată de lupta cu infecțiile, boli precum varicela și COVID-19 lovind-o mai puternic din cauza imunității extrem de scăzute. Părinții au căutat neîncetat soluții la problema medicală cu care Monica se luptă de o viață. De-a lungul anilor au cheltuit aproximativ 15.000 de euro pe investigații, dar rezultatele au fost limitate.

,,Tratamentele urmate rând pe rând nu au făcut decât să îi amelioreze simptomele. Cauzele acestei afecțiuni complexe rămân necunoscute, deși există o posibilă componentă genetică care nu a fost încă identificată prin analize medicale. Am găsit însă sprijin la o clinică de imunologie și alergologie din Germania. În urma unor analize amănunțite medicii vor putea stabili cu certitudine cauza bolii și vor acționa în consecință. Este singura șansă pe care o are copilul meu la o viață normală.” Ne-a declarat mama Monicăi.

Investigațiile costă însă peste 6.000 de euro, o sumă copleșitoare pentru o familie cu venituri reduse. Tatăl tinerei este pensionat pe caz de boală, din cauza unor afecțiuni cardiace, iar mama este singurul susținător al familiei. La cheltuielile investigațiilor se vor adăuga ulterior și costurile cu tratamentul efectiv, totul ridicându-se la sume considerabile încă necunoscute pentru familia Monicăi.

Familia Suditu a primit sprijin din partea Asociației Salvează o Inimă, dar sunt încă în căutare de fonduri pentru a face posibilă deplasarea și cazarea în Germania.

,,Tratamentul și testele recomandate sunt exorbitante, iar Monica se agață de ultima fâșie de speranță, apelând la bunătatea oamenilor cu inima mare. Sperăm că, prin mobilizarea comunității și ajutorul generos al oamenilor, vor putea reda acestei tinere viața pe care o merită.” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/suditu-monica/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Transilvania Botoșani

Te rugăm, atunci când faci o donație, să specifici în transferul bancar, la detaliile plății, numele SUDITU MONICA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.