Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O supravieţuitoare a Holocaustului a primit Premiul Naţional German pentru activitatea sa educaţională

lagar holocaust

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier i-a oferit marţi unei supravieţuitoare a Holocaustului, Anita Lasker-Wallfisch, Premiul Naţional German pentru activitatea sa în educarea tinerilor din Germania în legătură cu ororile regimului nazist, relatează DPA potrivit Agerpres.

Steinmeier i-a spus supravieţuitoarei Holocaustului că Premiul Naţional German, care a fost fondat de fostul cancelar german Helmut Schmidt, a fost creat pentru a onora realizările pentru progresul Germaniei.

"Eforturile dvs. din educaţie, în special cu tinerii germani, pledoaria dvs. împotriva antisemitismului şi excluziunii şi în favoarea toleranţei este o astfel de realizare. Vă mulţumim pentru asta", i-a mai transmis Steinmeier.

Preşedintele a adăugat că societatea germană a tăinuit prea mult timp crimele naziste.

"Faptul că această ţară a putut să spargă tăcerea se datorează unor oameni ca dvs. Suntem recunoscători supravieţuitorilor care au depus mărturie şi care au vorbit şi au scris", a mai declarat Steinmeier.

Anita Lasker-Wallfisch s-a născut în 1925 în Polonia şi a fost deportată în lagărele de concentrare de la Auschwitz şi Bergen-Belsen împreună cu sora sa Renate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cele două surori au putut să supravieţuiască în special pentru că era membre ale Orchestrei Femeilor de la Auschwitz.

La scurt timp după război, Anita Lasker-Wallfisch a emigrat în Marea Britanie, unde încă locuieşte şi acum. În 1994, ea a început să le vorbească tinerilor din Germania despre crizele nazismului şi consecinţele antisemitismului.

Valoarea Premiului Naţional German este de 30.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.