Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O sută de milioane de oameni din întreaga lume riscă să ajungă într-o sărăcie extremă iar Libanu intră iar în izolare pe fondul pandemiei

caleaeuropeana.ro
saracie

Libanul a reintrat, vineri, în izolare pentru mai mult de două săptămâni, după o gravă creştere a numărului contaminărilor cu coronavirus. Restricţiile se multimplică în lume iar 100 de milioane de persoane riscă să ajungă într-o situaţie de sărăcie extremă, relatează AFP, potrivit news.ro.

În Liban, ţară confruntată cu o creştere importantă a ratei infectărilor şi care are spitalele pline cu bolnavi cu Covid-19 şi cu răniţii din explozia din 4 august, autorităţile au decretat izolare totală, măsură care a intrat în vigoare vineri. În plus, în Liban starea de urgenţă la Beirut s-a extins cu o lună.

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

Cu peste 1000 de cazuri de infectare în fiecare zi de la începutul lunii august, situaţia s-a agravat şi în Maroc, ceea ce a făcut ca oraşele Casablanca şi Marrakech, capitalele economică şi turistică, să revină joi la o formă de izolare drastică.

În Europa, numărul noilor cazuri de contaminare, anunţat joi de Franţa, Italia, Germania şi Spania este îngrijorător. În Spania, s-au înregistrat 7.039 de noi cazuri. În Franţa, s-au anunţat 4.771 de noi cazuri, în Italia au fost 875 de noi cazuri, iar în Germania 1.707.

Berlinul a declarat zone de risc practic toată Spania şi o parte a zonelor turistice ale Croaţiei, destinaţii preferate de germani pentru vacanţă. Astfel, cei care vin din zonele respective sunt testaţi şi intră în carantină.

Joi seară, Slovenia, de asemenea îngrijorată de creşterea numărului infectărilor, a anunţat impunerea progresivă de restricţii de deplasare cu privire la Croaţia, începând de la miezul nopţii. Cei  care vin din Croaţia în Slovenia vor intra în carantină.

În ciuda creşterii numărului de contaminări, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că pandemia poate fi gestionată în Europa fără să blocheze societatea din nou, datorită pregătirii autorităţilor şi cunoştinţelor acumulate în ultimele luni.

Alături de UNICEF, OMS a făcut un apel la guvernele africane să opteze pentru redeschiderea şcolilor însă cu măsuri pentru evitarea propagării coronavirusului.

Citește și: Dragnea 'SE IA DE GULER' cu procurorul DNA pentru susținerile din sală - A comparat discursul magistratului cu cel al unui ministru 'de tristă amintire'

Pandemia de coronavirus s-a soldat până acum cu cel puţin 788.242 de decese, conform unui bilanţ anunţat de AFP. În America Latină şi Caraibe s-a depăşit pragul de 250.000 de morţi. Doar Brazilia a înregistrat 112.304 decese. Argentina a anunţat un record de contaminări pe o zi: peste 8.000 de noi cazuri.

Statele Unite ale Americii ocupă în continuare primul loc în ierarhia celor mai afectate ţări, cu 174.178 de decese.

Criza sanitară cauzată de Covid-19 şi consecinţele sale constând în locuri de muncă pierdute şi dificultăţile de aprovizionare ar putea face ca 100 de milioane de oameni să ajungă într-o situaţie de sărăcie extremă, potrivit preşedintelui Băncii Mondiale, David Malpass.

Banca Mondială estimează că 70 până la 100 de milioane de oameni ar putea fi nevoiţi să supravieţuiască cu mai puţin de 1,9 dolari pe zi şi că numărul lor ar putea creşte dacă pandemia se va agrava sau va dura mai mult. Estimarea precedentă era de 60 de milioane de oameni.

Este “imperativă” reducerea datoriilor ţărilor sărace, a precizat Malpass.

În America Latină şi în Caraibe, pandemia accentuează inegalităţile şi sărăcia. Potrivit Comisiei Economice pentru America Latină şi Caraibe, pandemia ar duce în sărăcie 45 de milioane de persoane, astfel că totalul ar ajunge la 231 de milioane – 37,3 la sută din populaţia regiunii.

“Sunt în şomaj din cauza acestei pandemii. Sunt zile când nu mâncăm”, afirmă Milena Maia, în vârstă de 35 de ani, care locuieşte în favela Heliopolis, la Sao Paulo.

Impactul pandemiei face ca şi Berlinul să recurgă la un nou împrumut pentru a acoperi un deficit bugetar important în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.