Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O sută de platani vor fi plantaţi pe un bulevard principal din municipiul Focşani

newsmaker.ro
primaria focsani

Primăria municipiului Focşani a început plantarea a o sută de platani pe unul dintre bulevardele principale ale oraşului, a informat, luni, administraţia locală.

"Începând de luni, 21 februarie 2022, Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani a demarat o serie de lucrări de toaletare, scoatere şi plantare de arbori pe Bulevardul Unirii. În cadrul acestei acţiuni urmează să fie extraşi zece castani care s-au uscat de bătrâneţe, dar şi ca urmare a faptului că au fost atacaţi de acarieni. Pentru creşterea calităţii vieţii focşănenilor, în zonă vor fi plantaţi alţi 100 de platani, arbori care au un grad sporit de adaptare la solul existent", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focşani.

Aceste acţiuni fac parte dintr-un proiect al municipiului Focşani de a creşte spaţiul verde în oraş, care este în prezent de numai zece metri pătraţi pe cap de locuitor, faţă de minimum de 26 de metri pătraţi, aşa cum prevăd reglementările europene în vigoare.

Noul Plan Urbanistic General al municipiului Focşani propus de autorităţile locale ar putea rezolva problema spaţiului verde din oraş, putând creşte suprafaţa de spaţiu verde la peste 30 de metri pe cap de locuitor, prin atragerea în intravilan a câtorva zeci de hectare de teren arabil din jurul oraşului, dar acesta se află pe masa autorităţilor de circa cinci ani de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.