Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tamburină folosită la înregistrarea unui album al trupei Oasis a fost vândută la licitaţie pentru o sumă de şapte ori mai mare decât estimarea

https://andreicismaru.ro/
Oasis formatie

O tamburină folosită la înregistrarea albumului „(What's The Story) Morning Glory” al grupului Oasis a fost vândută la o licitaţie Hansons pentru o sumă de şapte ori mai mare decât estimarea, conform news.ro.

Instrumentul a fost folosit de Liam Gallagher în piesele „Wonderwall” şi „Champagne Supernova” înainte ca muzicianul să renunţe la el după înregistrările din Monmouthshire din 1995.

Acum, inginerul de sunet al „Morning Glory” a vândut tamburina, estimată la 300 - 500 de lire sterline, pentru 3.600 de lire sterline.

Albumul a definit era britpop şi a fost vândut în peste 22 de milioane de copii.

„Morning Glory” a fost votat la Brit Awards cel mai bun album al ultimilor 30 de ani şi este unul dintre albumele cel mai bine vândute din toate timpurile, în timp ce piesa „Wonderwall” a fost prima din anii 1990 care a trecut pragul de 1 miliard de accesări pe Spotify.

Nick Brine, inginerul de sunet care a lucrat şi cu Bruce Springsteen, Coldplay şi The Stone Roses, a spus că tamburina a fost folosită şi pentru înregistrări Kasabian, Arctic Monkeys, The Verve şi Seasick Steve.

El a mai vândut la aceeaşi licitaţie două tricouri de fotbal personalizate Oasis - unul purtat de Noel Gallagher într-un meci caritabil - pentru 1.750 de lire sterline. Tricourile i-au fost date după sesiunile de înregistrări ale albumului „Be Here Now” la Abbey Road, în Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.