Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tânără de 22 de ani, participantă la atacul de la Capitoliu, a vrut să le vândă ruşilor computerul lui Nancy Pelosi

Foto GettyImages
proteste sua capitoliu barbat pupitru nancy pelosi

O femeie în vârstă de 22 de ani este suspectată că a intenţionat, fără succes, să vândă serviciilor ruse computerul liderei democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, furat în timpul asaltului asupra Capitoliului de la 6 ianuarie, transmite AFP.

Potrivit actului de inculpare, consultat de AFP, Riley June Williams, originară din Pennsylvania, s-a numărat printre cei care au luat cu asalt Capitoliul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

Imagini difuzate de postul britanic ITV arată o tânără, a cărei mamă i-a confirmat pentru ITV identitatea, îndemnând mulţimea să se îndrepte spre etajul clădirii.

Un martor anonim, interogat de autorităţile americane, afirmă că a văzut alte înregistrări video în care Riley Williams lua un computer (sau un hard-disk) din biroul lui Nancy Pelosi.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

Potrivit acestui martor, fost partener al femeii, citat în actul de inculpare, tânăra intenţiona să trimită materialul unui contact în Rusia pentru ca acesta să-l vândă serviciului rus de informaţii externe (SVR).

Se pare că operaţiunea a eşuat în final, din motive neprecizate, aşadar Riley Williams ar fi încă în posesia computerului sau l-ar fi distrus.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

Pe numele tinerei, despre care mama sa a spus la ITV că a părăsit domiciliul familial, a fost emis un mandat de arestare.

Solicitat de AFP, biroul procurorului federal din Washington a refuzat să dea mai multe detalii.

Citește și: Doctorul Monica Pop pune o întrebare-cheie în privința vaccinului anti-Coronavirus: ‘De ce nu se face? E fără nicio pierdere, fără risc, fără niciun cost în plus!’

Actul de inculpare împotriva lui Riley Williams a reţinut deocamdată doar acuzaţiile de intrare prin efracţie şi tulburarea ordinii publice, nu şi furt.

Aproape 70 de persoane au fost deja inculpate în urma evenimentelor de la 6 ianuarie, potrivit Departamentului Justiţiei.

Citește și: A început Operațiunea ‘Debarcarea lui Ludovic Orban’! Stelian Tănase: Rareș Bogdan este vârful de lance

Autorităţile au mai procedat duminică la o serie de arestări.

Capetele de acuzare includ intrare prin efracţie, port interzis de arme, tulburarea ordinii publice sau agresarea forţelor de ordine.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.