Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tânără de 25 de ani a fost sechestrată şi abuzată timp de trei ani de către mama şi sora ei

libertatea.ro
femeie abuzată

O mamă şi fiica ei au fost încarcerate la începutul lunii septembrie pentru că şi-au sechestrat şi abuzat fiica, respectiv sora, timp de trei ani "în condiţii de viaţă nedemne" şi "în legătură cu un rit religios", în vestul Franţei, relatează miercuri AFP.

În noaptea de 24 august jandarmii au intervenit în satul Bignay (vest) unde o tânără de 25 de ani tocmai fugise de acasă, a declarat într-un comunicat procurorul din La Rochelle (vest), Laurent Zuchowicz.

Ea a declarat că "a fost sechestrată timp de trei ani de mama şi sora ei într-o locuinţă insalubră, că a fost agresată de mai multe ori pentru că a încercat să se răzvrătească sau să plece, că a fost privată în mod regulat de hrană şi că a suportat condiţii de viaţă nedemne, toate în legătură cu un rit religios urmat de mama şi sora ei".

Declaraţiile au fost coroborate, potrivit acuzării, de examinări medicale, mărturii şi constatări ale anchetei. "O procedură anterioară iniţiată în noiembrie 2020 în urma unui raport trimis de serviciile sociale, care avertizase cu privire la precaritatea acestei familii", s-a alăturat anchetei, potrivit Agerpres.ro.

O sursă apropiată anchetei a declarat pentru AFP că tânăra trăia "în propriile excremente într-o cameră cu ferestre blocate cu scânduri de lemn într-o casă murdară, fără apă sau electricitate".

Mama, în vârstă de 58 de ani, şi fiica, în vârstă de 27 de ani, au fost acuzate de "sechestrare de natură penală" şi încarcerate, după ce au fost supuse unui control psihiatric.

În faţa anchetatorilor, mama a negat acuzaţiile fiicei sale. Cealaltă fiică nu a dorit să facă declaraţii. Ele dispun de caziere judiciare fără alte condamnări, potrivit parchetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.