Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teorie despre curba lui Iohannis

iohannis

Ieșirile mai dese ale lui Klaus Iohannis si criticile la adresa lui Victor Ponta ar putea avea legatura cu o campanie pusa in scena impotriva sa, campane care este de asteptat sa devina tot mai agresiva, se arata intr-un editorial din Revista 22 semnat de jurnalistul Andreea Pora.

"Începând din 11 mai, Iohannis a devenit ceva mai vocal: l-a criticat pe Ponta pentru vizitele de „capul lui“ în străinătate și pentru brambureala cardului de sănătate, a ripostat dur, deși tardiv, la manipulările care îl acuzau de interese în cazul firmei austriece Schweighofer, cerând SRI să verifice acuzele lui Ponta, a declarat că lupta împotriva corupției trebuie să continue la aceeași intensitate și a spus că va contesta la Curtea Constituțională modificările operate în parlament la legile penale. A folosit cuvinte mai apăsate decât obișnuiește. Ce s-o fi întâmplat?

Să fi priceput Iohannis că dacă mai tace mult pierde din popularitate, pune sub semnul întrebării alegerile din 2016 și face pârtie PSD? Că nu poate miza pe PNL să facă opoziție eficientă, așa cum și-ar fi dorit, și că partidul este divizat de lupte interne (vezi stenogramele), bântuit de fantoma USL și lipsit de lideri și vectori de opinie? Sau, poate, a început să aibă o viziune mai largă asupra peisajului politic? (…) A înțeles, chiar pe pielea lui, cât de nociv este să-l lași pe Ponta să-și facă mendrele și că eșecurile și prostiile acestui guvern incompetent și populist se vor răsfrânge direct și asupra lui. Probabil a mai înțeles și că lipsa de reacție seamănă a blat.

(…)

Președintele Iohannis nu mai putea amâna să intre în joc și pentru că devine tot mai evident că împotriva lui s-a pus în miș­ca­re campania de manipulare și discreditare. Ea nu a început cu austriecii și defrișările, ci mult mai înainte, dar a fost mai so­fi­s­ticată, pe măsură însă ce se apropie ale­gerile, va crește în agresivitate. Miza este enor­mă: rămânerea PSD la putere încă patru ani, rolul lui Iohannis fiind esențial, în condițiile cvasi-inexistenței opoziției. A înțeles oare asta? Ca și în campanie, Io­hannis are împotriva sa coaliția Ponta-Bă­sescu", spune Andreea Pora, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.