Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ţestoasă a fost eliberată în Marea Mediterană, după mai multe luni de tratament la Centrul pentru salvarea ţestoaselor marine din Israel

descopera.ro
testoasa nisip plaja

O ţestoasă a fost eliberată din nou în Marea Mediterană, pe o plajă situată la sud de Tel Aviv, după ce a petrecut mai multe luni recuperându-se în urma unei leziuni, informează Reuters.

Pescarii au găsit-o pe Stitch, o ţestoasă de mare, în largul coastelor Israelului în decembrie, cu un cârlig de pescuit prins în cavitatea bucală care a făcut ca plămânii să i se umple cu apă.

După ce a petrecut nouă luni de recuperare la Centrul pentru salvarea ţestoaselor marine din Israel, Stitch a fost eliberată în Marea Mediterană, pe o plajă din Palmahim National Park, la sud de Tel Aviv.

Zeci de privitori au aplaudat şi ovaţionat ţestoasa în timp ce se îndrepta spre apele mării, scrie Agerpres.ro.

Când apa pătrunde în plămânii unei ţestoase, poate ''dezvolta o infecţie la plămâni, iar vindecarea necesită un timp mai îndelungat, cu antibiotice şi multe îngrijiri'', a spus Olga Rybak, din cadrul Centrul pentru salvarea ţestoaselor marine.

Stitch, a cărei vârstă estimată este cuprinsă între 20 şi 30 de ani, este acum sănătoasă şi puternică, a spus Rybak. Ţestoasele de mare pot trăi mai mult de 70-80 de ani, iar femelele ating maturitatea la aproximativ 35 de ani, potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice din Statele Unite.

''Asta înseamnă că se poate alătura populaţiei reproducătoare din Mediterana, iar noi suntem cu adevărat fericiţi că (am putut) salva această ţestoasă, astfel încât să poată procrea mai multe ţestoase în viitor'', a mai spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.