Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tonă de carne stricată, descoperită într-o piaţă din Constanţa

carne

Administratorul unei firme din Constanţa a fost reţinut de poliţişti şi va fi prezentat instanţei, joi, cu propunere de arestare preventivă pentru mai multe infracţiuni printre care evaziune fiscală şi înşelăciune, cu un prejudiciu adus bugetului central de peste 200.000 de lei. 

La două puncte de lucru ale societăţii comerciale, situate în Piaţa Tomis III, anchetatorii au depistat peste o tonă de carne şi produse din carne cu termen de valabilitate expirat, fiind sesizaţi inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Carnea expirată a fost ridicată, joi, şi predată unui agent economic în vederea distrugerii. 

"În fapt, D. Răzvan, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2007-2009, s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totala de 128.657 lei, reprezentând T.V.A şi impozit pe profit. De asemenea, în cursul anului 2009, D. Răzvan a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constând în ştampile, instrumente oficiale pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţa de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al societăţii comerciale", potrivit anchetatorilor constănţeni, citaţi de Agerpres.

Ulterior, în 2013, administratorul firmei a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar-contabile, în vederea efectuării inspecţiei fiscale, fiind efectuată o percheziţie domiciliară în urma căreia au fost găsite peste 400 de înscrisuri contrafăcute pe baza cărora a fost făcută aprovizionarea cu carne, precum şi o ştampilă şi un contract falsificate. 

"Având în vedere persistenţa infracţională a inculpatului D. Răzvan, (...) s-au solicitat autorizaţii de percheziţii domiciliare la sediul social şi puncte de lucru ale unei societăţi comerciale, aceasta a fost declarată inactivă ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor declarative cu privire la taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, societatea nedepunând bilanţuri contabile anuale pentru perioada 2011-2014", conform poliţiştilor constănţeni. 

Pe 10 februarie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea procurorilor, împreună cu inspectori sanitar-veterinari şi ofiţeri antifraudă, au efectuat şapte percheziţii domiciliare, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile ale societăţii şi alte înscrisuri, unităţi de calculator, telefoane mobile, precum şi sumele de 9.900 de euro şi 3.950 de lei. 

În acest dosar, pe lângă administratorul firmei, cercetat penal pentru evaziune fiscală sub forma autoratului, instigării, complicităţii şi participaţiei improprii, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii, mai sunt anchetate alte şase persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.