Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tornadă a provocat moartea a cel puţin cinci persoane în statul american Alabama

www.washingtonnewspost.com
tornadă Alabama SUA pagube

Cel puţin cinci persane au murit joi după ce o tornadă a lovit comitatul Calhoun, din Alabama, Statele Unite, au informat autorităţile locale citate de EFE, potrivit AGERPRES.

"Numeroase case au fost avariate, multe persoane sunt rănite şi există cel puţin cinci morţi", a declarat postului CNN şeriful comitatului, Matthew Wade.

Trei dintre cele cinci persoane decedate fac parte din aceeaşi familie şi locuiau într-un imobil din localitatea Ohatchee. Celelalte două locuiau în case mobile, una în Ohatchee, iar cealaltă în Wellington.

Există de asemenea şi persoane date dispărute.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

Directorul pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă din Alabama, Brian Hastings, a cerut locuitorilor din zonă să rămână în alertă.

"Vor fi mai mulţi răniţi şi sperăm să minimizăm numărul morţilor. Dar a fost o zi cumplită", a declarat Hastings site-ului de specialitate The Weather Channel.

Mai multe tornade au lovit joi sudul Statelor Unite, provocând numeroase pagube materiale mai ales în Alabama, inclusiv în cel mai mare oraş din zonă, Birmingham.

Într-unul dintre cele mai recente mesaje postate joi seară pe Twitter, Serviciul Naţional de Meteorologe (NWS) din Birmingham a avertizat că în zona centrală a statului Alabama există încă pericolul de a se forma noi tornade.

"Încă nu suntem în afara oricărui pericol", a subliniat NWS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.