Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O treime din amenzile pentru lipsa formularului digital PLF au fost contestate în instanţă

dosare

O treime din amenzile aplicate în judeţul Arad celor care nu au completat formularul de localizare a pasagerilor după intrarea în România (PLF) au fost contestate deja în instanţă, însă procese noi sunt deschise în fiecare zi.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că de la introducerea acestui formular au fost aplicate aproximativ 3.000 de amenzi.

Contactaţi de AGERPRES, reprezentanţii Tribunalului Arad au declarat că 990 de contestaţii împotriva proceselor verbale de contravenţie au fost depuse până în 8 martie inclusiv, dar că zilnic sunt înregistrate astfel de acţiuni.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi, că, odată cu expirarea stării de alertă, restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 vor fi ridicate, iar utilizarea măştii de protecţie atât în spaţiile exterioare, cât şi în cele interioare nu va mai fi obligatorie şi nu vor exista limite privind accesul şi orarul în diversele spaţii publice - spaţii comerciale, instituţii de alimentaţie publică, instituţii publice.

El a precizat că la intrarea în ţară nu se vor mai solicita certificatul COVID şi certificatul de localizarea a călătorilor.

"Odată cu expirarea stării de alertă se va ajunge în situaţia în care restricţiile care au existat în România să fie ridicate. (...) Se ajunge într-o situaţie nouă în care toate restricţiile vor fi ridicate. (...) Practic, prudenţa şi responsabilitatea individuală cred că trebuie să reprezinte principalele atribute ale perioadei următoare", a transmis ministrul.

Formularul digital s-a aplicat în România începând cu 20 decembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.