Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O treime din populația lumii ar putea fi afectată de virusul Zika

zika virus

Cercetatorii care incerca sa anticipeze directia in care se indreapta virusul Zika spun ca 2.6 miliarde de oameni, care locuiesc in regiuni din Asia si Africa, sunt predispusi la infectii.

Aceasta presupunere se bazeaza pe analizele recente, pe care le-au facut cu privire la traseul, clima si caracteristicile pe care le au tantarii din regiunile respective, relateaza SCMP

Unele dintre cele mai vulnerabile tari sunt India, China, Filipine, Indonezia, Nigeria, Vietnam, Pakistan si Bangladesh, conform cercetarilor.

Citește și: Cafeaua e pe cale de DISPARIŢIE: Când s-ar putea bea ultima ceașcă

Mai mult de doua treimi dintre oameni infectati cu Zika niciodata nu se imbolnavesc, iar simptomele sunt insignifiante. Desi Zika a fost descoperit pentru prima oara in 1947, virusul nu a fost considerat o amenintare importanta, pana cand o epidamie majora a avut loc anul trecut, in Brazilia, dovedind faptul ca virusul Zika poate duce la cateva tipuri de malformatii atunci cand femeile sunt insarcinate.

Conform stirileprotv.ro, in februarie, Organizatia Mondiala de Sanatate a catalogat raspandirea virusului Zika drept o urgenta globala, fiindca epidemia s-a raspandint in cel putin 70 de tari.

In ultimele saptamani, peste 100 de persoane din Singapore au fost infectate, iar Zika a inceput sa se raspandeasca si in Florida.

Virusul se propaga mai ales din cauza intepaturii tantarilor, dar se poate contracta si prin relatii sexuale sau prin transfuzii de sange.

Ben Neuman, professor la Universitatea din Reading a declarat:” Odata ce virusul este raspandit de catre tantarii locali, ci nu doar de turisti, poate fi la fel de bine contactat si de catre animale, fiind foarte greu de eradicat. Avem ocazia, chiar in momentul de fata, sa prevenim raspandirea virsului si, facand asta, sa stopam niste suferinte inutile”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.