Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O trupă rock din Rusia, ai cărei membri au criticat războiul, a fost deportată din Thailanda

BLACKNEWS.RO
justitie rusia

Membrii unei trupe de rock din Rusia care au criticat războiul din Ucraina au fost deportați din Thailanda. Ei au fost arestați în stațiunea Phuket pentru că lucrau fără permis. Totuși, ei au fost trimiși în Israel și nu în Rusia, unde ar fi putut fi arestați, potrivit Reuters, relatează Mediafax.

Activiștii pentru drepturile omului s-au temut că membrii trupei rock Bi-2 vor fi aspru pedepsiți dacă vor fi trimiși în Rusia. Grupul s-a refugiat în Thailanda după ce a condamnat războiul din Rusia. Solistul său Igor Bortnick a fost etichetat de autoritățile ruse drept „agent străin”, după ce l-a criticat online pe președintele Vladimir Putin.

Cei șapte membri ai trupei au fost reținuți pe 24 ianuarie și duși într-un centru de detenție din Bangkok. De obicei, străinii sunt deportați în țările de origine. Totuși, procedurile din Thailanda permit ca deportările să se facă în alte țări dacă sunt invocate motive serioase privind siguranța persoanelor.

De asemenea, persoanele cu dublă cetățenie au opțiunea de a alege țara unde sunt trimise. Câțiva membri ai trupei dețin atât cetățenia rusă, cât și cea israeliană, iar grupul avea sediul în Israel în anii 1990. De aceea, trupa a cerut să fie deportată în Israel, iar solicitarea a fost acceptată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.