Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O universitate din Africa de Sud a exmatriculat un student alb care a urinat pe cărţile și laptop-ul unui student de culoare

Operation World
Africa de Sud

O mare universitate din Africa de Sud a anunţat joi exmatricularea unui student alb care a fost filmat în urmă cu două luni urinând pe cărţile şi laptop-ul unui student de culoare, caz care a provocat indignare în Africa de Sud, relatează AFP.

Prestigioasa Universitate Stellenbosch, din regiunea Cape (sud) a declarat într-un comunicat că procedura disciplinară a ajuns la concluzia "că nu există altă alternativă" decât "exmatricularea" studentului din anul I, Theuns du Toit.

"Universitatea are toleranţă zero faţă de rasism, discriminare, prejudecăţi şi comportamente care aduc atingere demnităţii unei altei persoane", a declarat adjunctul rectorului, Deresh Ramjugernath, potrivit comunicatului.

Umilirea studentului de culoare în luna mai a stârnit indignare într-o ţară care încă se confruntă cu diviziuni profunde la 28 de ani de la încheierea guvernării minorităţii albe, potrivit Agerpres.

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a afirmat că acest caz arată că rasismul afectează încă "viaţa cotidiană în Africa de Sud".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.