Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O vedetă din NBA dă de pământ cu Erdogan - Un nebun, ’Hitler-ul secolului nostru’

www.si.com
Enes Kanter NBA

Baschetbalistul echipei New York Knicks, Enes Kanter, care l-a caracterizat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ca fiind "Hitler-ul secolului nostru”, a anunţat că nu va fi alături de colegii săi la meciul din 17 ianuarie cu Washington Wizards, la Londra, deoarece se teme că poate fi ucis în Anglia, informează L’Equipe, preluat de news.ro.

Kanter încă are cetăţenie turcă, dar nu şi paşaport turc, acesta fiindu-i anulat de regimul de la Ankara ca urmare a criticilor acide ale sportivului la adresa lui Erdogan, pe care l-a descris de mai multe ori cafiind “Hitler-ul secolului nostru”. Partizan al clericului Fethullah Gulen, care locuieşte în SUA şi este acuzat de Erdogan că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, Enes Kanter face obiectul unui mandat de arestare emis de parchetul din Istanbul, care îl acuză de apartenenţă la o organizaţie teroristă.

Citește și: Prima reacție a DNA, după înregistrările explozive cu procurorii de la Oradea: Ne DELIMITĂM

De doi ani, Kanter a spus de mai multe ori că se teme că ar putea fi răpit sau chiar de ceva mai rău. De aceea el a decis să nu facă deplasarea la Londra pentru meciul din 17 ianuarie.

“Nu vreau să merg din cauza acelui nebun, preşedintele Turciei. Sunt şanse să fiu ucis acolo. Este trist, pentru că toată această situaţie îmi afectează cariera. Vreau să fiu pe teren pentru a-mi ajuta echipa să câştig. Dar din cauza acelui nebun, maniac sau dictator, nici măcar nu pot să merg acolo să îmi fac treaba. Este trist”, a spus Kanter.

Un purtător de cuvânt al echipei New York Knicks, Kanter nu va face deplasarea din cauza unor probleme cu viza. Jucătorul spune însă că altfel stau lucrurile: “Sunt mulţi spioni acolo. Pot fi ucis foarte uşor. Ar fi o situaţie urâtă, astfel că vreau să rămân aici (la New York) şi să mă antrenez”, a afirmat Enes Kanter.

În 20 mai 2017, Enes Kanter nu a putut intra în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunţat pe Twitter că a fost oprit de Poliţie pe Aeroportul Otopeni să intre în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.