Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Oameni noi în politică'? Firma unui lider din 'Mişcarea' lui Cioloş, contract de sute de mii de lei cu un CJ condus de PSD

oameni noi

În timp ce Mişcarea România Împreună, partidul încă neînfiinţat oficial al lui Dacian Cioloş, strânge semnături pentru "Oameni noi în politică", unul dintre liderii formaţiunii  nu este strâin de metehnele vechilor politicieni. Firma fostului ministru Dragoş Pîslaru are un contract de sute de mii de lei cu Consiliul Judeţean Brăila, instituţie publică în fruntea căruia se află un membru PSD.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci să NU adormi la volan

Dragoș a fost ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale și consilier de stat pe probleme economice în Guvernul Dacian Cioloș. Potrivit descrierii de pe site-ul Mişcării România Împreună, este doctor în științe economice, antreprenor, analist și consultant economic cu experiență în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale și creșterii competitivității fiind manager general al companiei de consultanță strategică GEA Strategy & Consulting.

Firma GEA Strategy & Consulting a încheiat în 20 iunie 2018 un contract de 206.900 lei plus TVA cu Consiliul Judeţean Brăila, instituţie condusă de pesedistul Francisk Iulian Chiriac urmaşul baronului Bunea Stancu. Obiectul contractului îl reprezentă prestarea de "Servicii de elaborare a Planului de amenajare a teritoriului intercomunitar 'Staţiunea Lacul Sărat - Judeţul Brăila'".

GEA Strategy & Consulting a mai avut şi alte contracte cu statul, inclusiv cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus, la vremea respectivă, de Sevil Shaideh, dar şi cu Ministerul Fondurilor Europene, condus de Rovana Plumb. Contractele au existat şi înainte şi după ce Pîslaru a fost ministru în Guvernul Cioloş.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Gesturile banale pe care NU trebuie să le faci după ce ai mâncat

În urmă cu doi ani,  "Jurnalul Național" a dezvăluit faptul că Pîslaru a deținut părți sociale la o compania care derulează contracte cu statul. Ulterior, în mai 2016, Dragoș Pîslaru a menționat în declarația sa de avere că şi-a cesionat toate părţile sociale pe care le deţine la SC Gea Strategy & Consulting SA în data de 13 mai 2016, „către o persoană fizică”, pentru suma de 339.600 de lei. Patru luni mai târziu, mai exact în 23 septembrie 2016, textul actualizat al statutului, aflat la Registrul Comerțului, al SC GEA Strategy & Consulting SA, arăta că Pîslaru nu ieșise încă din firmă. Atunci, compania avea şapte asociaţi, dintre care trei au deţinut calitatea de miniştri în diverse guverne: Daniel Dăianu (fost ministru de Finanţe), Florin Vasile Cîţu, Valentin Cojanu, Laurian Lungu, Bianca Adriana Păuna, Dragoş Nicolae Pîslaru (actual ministru al Muncii), Liviu Voinea (fost ministru al Bugetului în Cabinetul Ponta, actual viceguvernator BNR) şi Asociaţia Grupul de Economie Aplicată.

Deși, scriptic, la jumătatea lui 2016, Pîslaru și-a vândut acțiunile, în 28 martie 2017 el figura, cu nume și cu prenume, pe lista acționarilor SC GEA Strategy & Consulting SA. Potrivit ONRC, în martie anul trecut, structura acținariatului arăta în felul următor Civitta International OU Estonia, reprezentată de Adam Saulius Vaina (98%), Carmen Veronica Mariș (0,5%), Dragoș Nicolae Pîslaru (0,5%), Ioana Ivanov (0,5%) și Denisa Scutariu (0,5%), aceasta din urmă îndeplinind și funcția de administrator.

Acționarul majoritar al SC GEA Strategy & Consulting SA, Civitta International OU, este o companie internațională de consultanță în afaceri, cu sediul în Estonia, care are filiale deschise în Letonia, Lituania, Rusia, Belarus, Ucraina, Moldova, România, Serbia și Polonia. Filiala românească a concernului este condusă, în calitate de CEO, de administratorul GEA Strategy & Consulting SA, Denisa Scutariu, iar ceilalți asociați persoane fizice, inclusive fostul ministru tehnocrat, Dragoș Pîslaru, au calitate de parteneri.

CITEȘTE ȘI: Te poți îngrășa într-o zi dacă ai mâncat prea mult? Răspunsul nutriționiștilor .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.