Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Oameni noi, metehne vechi' - USR-PLUS trag cu dinții să-și înșurubeze oameni la instituțiile bănoase/SURSE

www.facebook.com
barna demisie

Miniștrii USR au demisionat, în aplauze, din Guvern, dar gestul a venit la aproape o săptămână de la momentul izbucnirii crizei. Dacă, inițial, s-a crezut că este vorba despre un joc politic, de fapt, în spatele cortinei este vorba tot despre bani și funcții.

Surse politice ne-au explicat că, în ultimele zile, miniștrii USR, iar acum secretarii de stat de la USR-PLUS forțează schimbarea oamenilor în instituțiile din subordine, pentru a-și putea înșuruba ”oamenii noi” în funcții importante și în consilii de administrație importante.

Citește și: Ce se întâmplă legal cu Guvernul după demisia miniștrilor USR PLUS. Explicațiile fostului președinte CCR Augustin Zegrean

Miza cea mai importantă s-ar părea că este la Ministerul Economiei, acolo unde secretarul de stat Simona Fătu face tot posibilul să numească oameni pe ultima sută de metri. Situația este similară și în alte ministere păstorite până de curând de oamenii USR-PLUS

Pentru cei de la USR-PLUS este o cursă contra cronometru, asta pentru că premierul Florin Cîțu va trimite demisiile lor la Cotroceni, iar președintele Klaus Iohannis va numi interimarii. Din acel moment, va exista un ministru în funcție, iar puterea secretarului de stat va fi diminuată considerabil.

Mai mult, premierul Florin Cîțu va elibera din funcție și secretarii de stat de la USR-PLUS, astfel că borcanul cu miere al guvernării le va scăpa printre degete acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.