Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de știință au demonstrat legătura directă dintre stres și încărunțire

hidoctor.ir
incaruntire grizonat

Oamenii de știință au reușit să demonstreze legătura directă dintre stres și încărunțire prin studierea celulelor stem responsabile de generarea pigmentului care colorează firul de păr, potrivit The Telegraph, scrie Mediafax.

„Cu toții știm câte o poveste potrivit căreia stresul ne afectează corpul, în principal pielea și părul, singurele pe care le putem vedea din afară”, a declarat Ya-Chieh Hsu, profesor asociat la Universitatea Harvard și unul dintre autorii studiului, publicat în revista Nature.

„Am vrut să înțelegem dacă această legătură este adevărată și, dacă da, cum stresul produce modificări în structura diverselor țesuturi. Am fost curioși să vedem dacă stresul chiar duce la încărunțire”, a mai spus ea.

Citește și: Leguma uimitoare - Are o mulţime de vitamine şi minerale esențiale pentru sănătatea fizică şi mintală

Cercetătorii au fost inițial de părere că responsabil pentru acest fenomen ar putea fi sistemul imunitar, care ar ataca celulele responsabile de generarea pigmentului care colorează firul de păr, însă au ajuns la concluzia că, în cazul testelor pe șoareci cu sistemul imunitar suprimat efectul tot s-a produs.

După ce treptat au eliminat diferite posibilități, cercetătorii s-au concentrat asupra sistemului nervos simpatic. Ei au descoperit că stresul determină eliberarea în organism al noradrenalinei, care acționează asupra celulelor care colorează părul.

Autorii studiului speră că această descoperire să ofere o perspectivă mai clară cu privire la efectele stresului asupra corpului uman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.