Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de ştiinţă din Australia vor ca ornitorincul să fie inclus pe lista speciilor vulnerabile în statul Victoria

ornitorinc

Oamenii de ştiinţă din Australia au lansat un apel ca ornitorincul să fie inclus pe lista speciilor vulnerabile în statul Victoria, după ce studiile au arătat că numărul exemplarelor este în scădere din cauza pierderii habitatului şi a încălzirii climei, informează Reuters.

Ecologul Joshua Griffiths, care a supervizat colectarea datelor ce au stat la baza recomandării făcute de un grup consultativ ştiinţific, a spus că populaţia de ornitorinci de pe teritoriul statului a scăzut probabil cu circa 30% în ultimii 20 până la 30 de ani, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Viorel Cataramă! Biroul Electoral Central i-a invalidat candidatura la Primărie

''Am constatat scăderi semnificative în ceea ce priveşte populaţia în regiunile vestice din Victoria, extincţii localizate, iar tipul de factori care afectează ornitorincii vor fi mai numeroşi în viitor'', a declarat Griffiths pentru Reuters.

Defrişările pentru agricultură, minerit şi silvicultură au reprezentat cel mai important factor în distrugerea habitatului timp de mai multe decenii, dar incendiile de vegetaţie din vara trecută au agravat foarte mult impactul.

''O mare parte din acea regiune a fost pârjolită de incendiile recente, aşa că situaţia ar putea fi mai gravă decât ceea ce credem la ora actuală'', a spus acesta.

Incendiile de vegetaţie, care au durat din septembrie anul trecut până în februarie, au ucis aproape trei miliarde de koala, canguri şi alte animale din Australia şi au distrus o regiune sălbatică de mărimea Coreei de Sud.

Citește și: Liviu Dragnea, în instanță:’Am fost trimis la pușcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal’

Animalele expuse unui risc ridicat de dispariţie în sălbăticie pe termen mediu sunt considerate vulnerabile, deşi nu sunt incluse pe lista celor în pericol critic de dispariţie.

Odată incluse pe lista speciilor vulnerabile, guvernul poate pune la dispoziţie mai multe resurse pentru protejarea habitatului acestor animale.

Fiecare stat din Australia îşi face propria clasificare a speciilor vulnerabile şi a celor în pericol de dispariţie. Ornitorincul este deja considerat animal în pericol pe teritoriul Australiei de Sud.

Aceste animale cu o înfăţişare stranie, cu un cioc asemănător raţei, picioare palmate şi care depun ouă, pot fi văzute cel mai des de-a lungul coastei estice a Australiei, din nordul îndepărtat al statului Queensland până în statul insular Tasmania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.