Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de ştiinţă din Filipine au ridicat nivelul de alertă pentru vulcanul Mayon

pinoyfactsandtrivia.wordpress.com
filipine

Oamenii de ştiinţă din Filipine au ridicat vineri nivelul de alertă pentru vulcanul Mayon, cel mai activ vulcan de pe insula Luzon, în urma mai multor semnale care indică o creştere a activităţii, informează Xinhua.

Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine (Phivolcs) a plasat alerta pentru vulcanul Mayon din provincia Albay la nivelul 2, potrivit Agerpres.

"Aceasta înseamnă că în prezent există o creştere a activităţii determinate de un proces magmatic care ar putea conduce în cele din urmă la erupţii freatice sau chiar să preceadă erupţii magmatice periculoase", a precizat institutul, îndemnând la vigilenţă şi avertizând oamenii să stea departe de zona de pericol permanent de şase kilometri din cauza exploziilor, căderilor de pietre şi alunecărilor de teren.

Institutul a anunţat şi o creştere a activităţii vulcanului Bulusan din provincia Sorsogon, la 70 km sud-est de vulcanul Mayon. În iunie, vulcanul Bulusan a expulzat cenuşă şi abur, determinând autorităţile să evacueze sătenii din zonă.

Vulcanul Mayon, cu forma sa clasică de con, este cel mai pitoresc vulcan din ţară şi o destinaţie turistică populară, însă are o istorie lungă de erupţii soldate cu victime. Mayon a erupt de 51 de ori în ultimii 400 de ani, ultima erupţie datând din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.