Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de știință din Israel analizează scenariul 'mutațiilor-trenuleț'

politico.eu
Israel-covid

Epidemiologii israelieni își pun o problemă fundamentală: în ce măsură vaccinul anti-COVID-19 ar putea să încurajeze apariția de noi mutații care să necesite alte vaccinuri, scrie The Jerusalem Post.

Un raport israelian despre mutațiile coronavirusului a generat deja panică locală după ce a invocat posibilitatea apariției unei variante israeliene a SARS-COV-2, mutație care poate să aibă potențialul de a anula vaccinarea în masă care se derulează în Israel.

Paradoxal, vaccinarea ar putea impulsiona apariția de noi mutații. Explicația este că virusul ar putea deveni mai rezistent dacă nu este eradicat.

În Israel au ajuns tulpinile britanice și africane ale COVID-19 și deși o mutație israeliană nu a fost depistată până în prezent, unii cercetători atrag atenția că „una din marile probleme de sănătate publică la nivel mondial a fost rezistența tot mai mare a bacteriilor la antibiotice din cauza administrării dese a antibioticelor, de multe ori când nu era necesar, iar bacteriile au devenit mai reziste”, după care „acele bacterii au reușit să obțină o imunitate”. Asemănător, în cazul COVID-19 nu este exclus ca persoane imunizart să se infecteze totuși și în acel moment apar mutațiile de coronavirus care rezistă la anticorpii produși de vaccin.

„Este un joc matematic. Dacă imunizarea nu omoară total virusul, atunci pot apărea alte variante”, spun experți din Israel.

Pe de altă parte, specialiștii citați spun că, indiferent de riscuri, „vaccinul este cea mai bună armă pe care o avem acum”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.