Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de știință din România sunt în doliu: Profesorul universitar Vasile Pleniceanu a murit

Vasile Pleniceanu

Lumea universitară din România este în doliu! Unul dintre cei mai cunoscuți profesori universitari din România, Vasile Pleniceanu, fost conducător al Catedrei de Geografie din cadrul Universității din Craiova, a încetat din viață, la vârsta de 78 de ani.

Născut pe 2 ianuarie 1942, în comuna Cetate, județul Dolj, Vasile Pleniceanu a marcat generații întregi de studenți. Doctor în geografie, specialitatea Hidrologie, titlu obţinut în iunie 1985, în cadrul Universităţii Bucureşti, Vasile Pleniceanu a fost șef Serviciu Ape Subterane în cadrul Sectorului Teritorial de Meteorologie şi Hidrologie, director al Oficiului de Gospodărire a Apelor Dolj, inspector Şef al Agenţiei de Protecţie a Mediului Craiova, iar din 1997 a devenit cadru didactic al Universității din Craiova.

În prestigioasa carieră universitară, profesorul Pleniceanu a scris 11 volume, două cursuri universitare, 122 de studii și articole științifice și a participat la 284 comunicări ştiinţifice din țară și străinătate. ”Apele din Câmpia Olteniei”, Editura Universitaria, Craiova, 1999, ”Hidrologie”, Editura Sitech, Craiova, 2000, ”Craiova (Pagini de Istorie şi Civilizaţie) – Alimentarea cu apă”, Editura Aius, Craiova, 1997, ”Lacuri şi zone umede”, Editura Universitaria, Craiova, 2003, ”Hidrologie continentală”, Editura Universitaria, Craiova, 2006, sunt doar câteva dintre titlurile cărților sale.

Mulți dintre studenții săi i-au devenit, ulterior, colegi, în cadrul Catedrei de Geografie. Vasile Pleniceanu s-a remarcat prin stilul său unic de a se apropia de studenți, prin felul predării, dar și pentru neuitatele istorisiri din timpul excursiilor și practicilor de teren de la finalul anului universitar.

Profesorul Vasile Pleniceanu și-a găsit sfârșitul la București, însă va fi înmormântat la Craiova, luni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.