Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de știință sunt în alertă: un virus misterios, cu gene necunoscute în proporţie de 90%, a fost descoperit în Brazilia

Agerpres
doctori virus coronavirus

Un virus cu gene necunoscute în proporţie de 90% a fost descoperit de virologii în Brazilia. Bernard La Scola şi Jônatas S. Abrahão au descoperit într-un lac artificial din oraşul Belo Horizonte un virus pe care l-au denumit după o nimfă din mitologia braziliană - Yaravirus.

Virologii brazilieni Bernard La Scola şi Jônatas S. Abrahão au descoperit într-un lac artificial din oraşul Belo Horizonte un virus misterios al cărui genom pare a fi aproape complet nou pentru ştiinţă, populat de gene necunoscute care, în proporţie de 90 la sută, nu au fost niciodată documentate.

Descoperirea a produs îngrijorare printre epidemiologi, care şi-au dat seama cât de puţin ştiu de fapt.

„Potrivit protocoalelor metagenomice actuale pentru detectarea virală, Yaravirus nu ar fi nici măcar recunoscut ca agent viral. Cantitatea de proteine necunoscute care compun particulele de Yaravirus reflectă variabilitatea existentă în lumea virală şi cât de mare este potenţialul descoperirii unor noi genomuri virale”, au concluzionat La Scola şi Abrahão într-o lucrare ştiinţifică publicată pe site-ul biorvix.org.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.