Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii legii au decis: Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar

darius valcov catuse

Fostul ministrul al Finanţelor Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca nefondată contestaţia formulată de Vâlcov împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti care a constatat pe 20 ianuarie "legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar".

Conform soluţiei definitive a Curţii de Apel Bucureşti pronunţată în Camera de Consiliu, joi, 4 februarie, în dosarul având ca obiect verificarea măsurilor preventive, a fost respinsă, "ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul inculpat Vâlcov Darius Bogdan împotriva încheierii pronunţate la data de 20.01.2016 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală. Definitivă". Vâlcov a fost obligat la plata sumei de 150 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 20 ianuarie, că măsura controlului judiciar faţă de Vâlcov, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, este legală şi temeinică. Dosarul în care Darius Vâlcov este trimis în judecată pentru luare de mită va fi trimis de la instanţele din Bucureşti către Tribunalul Olt, după ce în luna ianuarie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis excepţia de necompetenţă teritorială invocată de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, şi au declinat în favoarea Tribunalului Olt competenţa de soluţionare a cauzei.

Potrivit încheierii publicată pe 21 ianuarie în dosarul 43049/3/2015/a2, privind măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară, a fost admisă "excepţia de necompetenţă teritorială a Tribunalului Bucureşti, invocată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan şi în consecinţă (...) declină în favoarea Tribunalului Olt competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, trimis în judecată sub control judiciar prin Rechizitoriul nr. 91/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie secţia de combatere a corupţiei". Vâlcov, fost ministru al Finanţelor şi fost primar al municipiului Slatina, este cercetat pentru fapte de corupţie în mai multe dosare privind infracţiuni din perioada în care era primar cât şi ulterior acelei perioade.

Darius Vâlcov este acuzat că, în calitate de primar al municipiului Slatina, a primit diferite sume de bani de la oameni de afaceri pentru derularea unor contracte între Primăria Slatina şi firmele deţinute de afacerişti. Contractele vizează reabilitarea termică a unor blocuri, reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina, extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Olt, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.