Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Băsescu îi răspund lui Klaus Iohannis: se cere extinderea Pactului politic

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis scări Cotroceni

Partidul Mișcarea Populară a cerut vineri extinderea acordului politic național propus de președintele Klaus Iohannis pe rezolvarea problemelor de infrastructură, sănătate și educație, precum și aplicarea rezultatului referendumului din 2009, de reducere la 300 a numărului de parlamentari.

Citește și: Liviu Dragnea e păzit 24 de ore din 24 pentru că intră în categoria deținuților vulnerabili: 'Vine unul cu un cuțit și îl bagă în el. Ce faci atunci?'

”Partidul Mișcarea Populară consideră că Acordul național propus de Președintele Klaus Iohannis partidelor politice pentru consolidarea parcursului european al României este binevenit. În acest sens, susținem principiile şi valorile din documentul prezentat de Preşedinte cu privire la consolidarea Justiției și independența acesteia. Ne dorim ca rezultatul referendumului din 26 mai a.c. să fie transpus cât mai rapid în lege, ținându-se însă cont şi de opțiunea categorică a românilor exprimată la referendumul din 2009, de reducere la 300 a numărului de parlamentari”, se arată într-un comunicat, informează Mediafax.

Potrivit liderilor PMP, instituția referendumului nu poate fi aplicată selectiv, iar voinţa cetăţenilor trebuie respectată.

”Acordul național pentru consolidarea parcursului european al României nu ar trebui să se limiteze însă la obținerea consensului politic pentru rezolvarea urgențelor ce țin de atașamentul nostru față de statul de drept, ci ar trebui să cuprindă și alte obiective care, în opinia noastră, sunt la fel de importante pentru români ca și justiția. Astfel, PMP susține că acordul trebuie să aibă în vedere și nevoia de a oferi românilor o perspectivă europeană în ceea ce privește calitatea vieții pe următoarele priorități: continuarea proiectelor mari de infrastructură (cum ar fi construcția de autostrăzi); asigurarea unui sistem de sănătate de calitate; nu în ultimul rând, asigurarea unui sistem de educație performant, care să le ofere șanse tuturor copiilor și tinerilor într-o Europă unită”, se mai arată în comunicatul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.