Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Biden preiau controlul în Senat: A fost anunțată victoria candidatului democrat, Raphael Warnock, în Georgia

abc.net.au
biden trump

Partidul lui Joe Biden a câştigat marţi un nou loc în Senatul american, odată cu victoria candidatului democrat, Raphael Warnock, în Georgia, potrivit proiecţiilor media, scrie AFP, citat de Agerpres.

Senatorul în exerciţiu a câştigat împotriva protejatului lui Donald Trump, republicanul Herschel Walker. Această victorie întăreşte majoritatea fragilă a democraţilor în camera superioară a Congresului, permiţându-le să exercite o influenţă mai mare în comisiile parlamentare-cheie.

Înfrângerea lui Walker este, de asemenea, un eşec pentru Donald Trump, care încearcă să obţină nominalizarea republicană pentru a candida din nou la Casa Albă în 2024. Fostul preşedinte l-a sprijinit pe Walker şi pe zeci de alţi republicani de profil înalt în alegerile de la mijlocul mandatului din acest an, dar încheie cu un bilanţ mixt.

Campania lui Walker a fost afectată de gafe repetate şi de afirmaţii ale unor foste iubite că el a plătit pentru avorturile lor, deşi a militat pentru ca această procedură să fie scoasă în afara legii. El a negat acuzaţiile, anunță news.ro.

Cu 51 de mandate pentru democraţi, faţă de 49 pentru republicani, limitează semnificativ influenţa unui senator democrat moderat, Joe Manchin, adversar al mai multor proiecte majore ale administraţiei Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.