Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Ponta au aprins fitilul în coaliție: cum răspunde ALDE la o problemă spinoasă

Inquam Photos / George Calin
dragnea tariceanu psd

Ministrul Energiei, Toma Petcu, vicepreşedinte al ALDE, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Târgu-Jiu, că relaţia dintre preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose este "foarte bună".

Citește și: ULTIMA ORĂ - Tudorel Toader răspunde criticilor formulate de CSM, Parchetul General şi ÎCCJ

Citește și: Traian Băsescu, atac virulent la adresa lui Dragnea: 'Nici Năstase nu mutase atât de mult guvernarea la partid'

Precizările au venit ca urmare a declaraţiei făcute joi la Târgu-Jiu de deputatul Daniel Constantin, care a afirmat că "la un moment dat va exista o ruptură" între Tăriceanu şi Dragnea, pentru că probabil ambii vor dori să candideze la funcţia de preşedinte al României la alegerile din 2019, informează Agerpres. 

Chestionat cu privire la declaraţia lui Constantin, Petcu a afirmat că nu crede că relaţia dintre cele două partide "se va strica pentru aceste candidaturi". 

"Colaborarea între cei doi preşedinţi, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, între dumnealor şi premier, este una foarte bună, chiar dacă alţii, cum este şi domnul Constantin, şi-ar dori să nu fie. Sunt convins că mulţi şi-ar dori ca această relaţie să fie stricată, dar aşa cum am decis anul trecut şi am candidat pe liste separate, şi la locale şi la parlamentare, au înţeles ambele partide că această competiţie este necesară. Nu cred că se pune problema, indiferent că se va lua decizia ca domnul Tăriceanu să candideze sau domnul Dragnea sau să facem orice formă, pentru că mai sunt aproape doi ani până atunci şi multe lucruri se pot întâmpla, dar nu se va pune niciodată problema ca relaţie dintre cele două partide sau coaliţia de guvernare să se strice pentru aceste candidaturi", a spus Toma Petcu. 

Întrebat joi într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu dacă există o ruptură între Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin a răspuns: "Nu ştiu dacă există, eu cred că acum îi uneşte practic lupta pe care au declanşat-o şi nu cred că va exista o ruptură imediată, dar cu siguranţă la un moment dat va exista, pentru că au obiective oarecum similiare, şi Dragnea şi Tăriceanu probabil că vor dori să fie preşedintele României şi la un moment dat se vor despărţi, mai devreme sau mai târziu". 

Prezent vineri la Târgu-Jiu unde a participat la o întâlnire cu sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Toma Petcu va merge în după-amiază acestei zile la Teleşti, unde îl va susţine pe candidatul ALDE Gorj, Cristian Mischie, la alegerile organizate în 5 noiembrie pentru funcţia de primar al comunei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.