Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Tăriceanu fără partid, dar cu pretenții mari pe funcții guvernamentale

negocieri

Nimeni nu știe cum a ajuns Victor Ponta așa de rău și de ce insistă cu includerea Grupării lui Tăriceanu în guvern în condițiile în care are o majoritate confortabilă doar cu UNPR.

Cert e că lista Cabinetului Ponta IV este încă în lucru.

Discuțiile sunt destul de anevoioase după ce oamenii lui Tăriceanu s-au întins cu solicitări care de care mai interesante în condițiile în care nici măcar nu au un partid. În acest moment PLR este doar un nume folosit, în realitate ei funcționează ca și Partidul Național al Mediului.

PLR cere mai nou și bogatul SGG (Secretariatul General al Guvernului). Această structură care are în subordine agențiile guvernamentale plus bogatul RA-APPS este condusă actualmente de Ion Moraru, un social-democrat considerat de neînlocuit până acum. Tăriceanu ar fi cerut această funcție pentru Radu Stroe, care ar urma să devina șef al SGG cu rang de ministru pentru a putea să rămână în acest fel și cu poziția de deputat (Radu Stroe a mai ocupat această funcție în trecut)

PLR mai vizează acum și Educația și/sau Cultura pentru un apropiat al lui Daniel Chițoiu (omul lui Dan Radu Rușanu, adevăratul șef al Grupării Tăriceanu) deputatul Nicu Marcu (Educație) şi pe fostul ministru Daniel Barbu sau Grațiela Gavrilescu (Cultură). Potrivit unor surse, Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit ieri cu colegii săi pentru a pentru a discuta, din nou, despre portofoliile pe care le vor revendica în negocierile cu PSD. PLR îi mai are în vedere tot pe Nicu Marcu, fost secretar general al ANAF, sau Adrian Gerea la Economie. În acelaşi timp, Ministerul Finanțelor ar urma să fie comasat cu cel pentru Buget, Apele cu Mediul, iar Dialogul social cu Ministerul Muncii. O decizie ar urma să fie luată şi în privința comasării Turismului, IMM-urilor cu Economia, susțin cei de la Evz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.