Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Vladimir Putin contraatacă: Ce super-armă va construi Rusia - se pregătesc de RĂZBOI

www.dailystar.com.lb
Vladimir Putin

Se pare că oamenii lui Vladimir Putin se pregătesc de război. Federaţia Rusă va contrui o super-armă care poate rivaliza cu cea a americanilor. Aparatul de zbor capabil să dezvolte o viteză de 950 kilometri pe oră este destinat militarilor.  În Rusia va fi construită o dronă cu reacție, care va intra în dotarea Ministerului Apărării, a comunicat agenției RIA Novosti o sursă din industria militară, conform sputnik.md.

Citește și: 28 de ani de la Revoluție! Ce pensie are ACUM Petre Roman, primul premier al României post-decembriste

Contractul pentru elaborarea unui model de dronă cu motor reactiv a fost încheiat cu biroul de construcții Simonov. Sarcina tehnică predominantă a fost viteza mare a dispozitivului, care ar trebui să ajungă la 950 kilometri pe oră. Masa aparatului de zbor, în dependență de misiune, ar putea ajunge la 4-5 tone. "În cadrul proiectului se preconizează crearea unei drone cu o masă de 4-5 tone, care va atinge o viteză de 750-950 kilometri pe oră. Acesta va fi dotat cu un motor cu turboreacție, care va depăși de două ori viteaza de zbor a dronelor cu elice", a declarat sursa citată.

Citeşte şi: Cum a ajuns cea mai cunoscută echipă de baschet din lume la Mănăstirea Putna: Americanii au comis-o grav / FOTO

În prezent, biroul de construcții Simonov finalizează elaborarea unei drone multifuncționale "Altair", capabilă să realizeze zboruri fără întreruperi timp de 48 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.